Твърде сериозна част от населението в България за жалост избягва да си прави застраховка живот. Случаите, в които хората са склонни да преминат към направата на този вид застраховане, са пряко свързани с моментите на теглене на кредит онлайн или офлайн. Ние сме подбрали 3 ясно формулирани и аргументирани причини, поради които си струва да сключите застраховка живот.

Ако сте от хората, които се опират единствено на надеждността на здравната каса, то нашият съвет е да не разчитате единствено и само на нея, а да потърсите и други алтернативи, на които да разчитате в момент на необходимост.

Застраховката живот позволява на онези, които са я сключили, да се възползват от получаване на пълната сума, дори и няколко дни след сключването на застраховката.

Причина №1

Благодарение на този тип застраховане, вие имате възможността да си осигурите по-висока пенсия след време. Предвид нововъведенията за обем стаж, то вие получавате бонусна награда, в случай, че сключите застраховка живот. Освен това, на вас се пада възможността да изберете дали да получавате средствата си на куп или през определен интервал от време.

Причина №2

Имате реалната възможност да не слагате парите си в банка и да чакате доходност, а чрез застрахователното дружество да ви бъдат изплатени средствата, без да им се нарушава обема. А това, на практика, не го прави никоя банка. Затова че ето ви още една прекрасно аргументирана причина, отговаряща на въпроса „Защо да си направя застраховка живот?“.

Причина №3

Благодарение на спестовната застраховка, голям процент от хората у нас, а и по целия свят имат възможността да планират целия си живот, както и бъдещето на своето семейство. Чрез нея имате възможността да покриете образованието на децата си, да платите автомобил или да изплащате своето жилище. Освен това, имате възможността да си осигурите втора пенсия. А какво по-добро от това?

Погрижете се сами за себе си и собствения си живот. Не чакайте друг да го направи вместо вас!

Всеки един от нас се надява животът му да протича гладко и безпроблемно, но никой не е застрахован от неприятни инциденти, които сами по себе си, водят куп плащания. Осигурете си сигурност и спокойствие, благодарение на спестовна застраховка живот.