Сигурно бъдеще със спестовна застраховка живот

Спестовната застраховка живот е един удобен начин да спестявате средства и да се погрижите за финансовото си състояние в случай на инцидент с вашето здраве. Оптималното време, когато е най-добре един човек да сключи договор за застраховка живот на изгодна цена за него е, когато той е напълно здрав.

В противен случай най-често условията са доста по-различни и една застраховка живот би ви струвала много повече от обичайното. Добре е при сключване на спестовна застраховка живот периода й да е достатъчно дълъг, за да можете да се възползвате максимално от възможностите, които този тип услуги ви предоставят.

Нека все пак обобщим няколко основни неща за спестовната застраховка живот и какви са нейните предимства:

• Още след подписването на полицата за застраховка живот вие ще разполагате с пълния размер покритие т.е. върху цялата й сума. Така например при уточнен размер на застраховката живот в размер на 20 хиляди лева, то ще можете да се възползвате от тях на практика веднага.

• След като изтече срока на вашата застрахователна полица, то вие можете да получите въпросната сума, като към нея ще бъде добавена и натрупаната лихва и така, това се оказва изключително успешен модел за спестяване.

• Добре е да сключите своята застраховка живот докато сте още млад, за да се възползвате от ниския си рисков коефициент, като внасяте на практика по-малко, а получавате повече след изтичане на полицата.

• Винаги се застраховайте, когато сте в идеално физическо здраве, за да се възползвате от най-добрите възможни условия, които се предоставят от застрахователите.

• Освен от риск при смърт, благодарение на спестовна застраховка живот вие имате възможност да получите средствата по нея и при трайна нетрудоспособност от над 50%.